Nieuws!

Op deze pagina vindt u de meest recente nieuwsberichten van de muziekkring.

Een prachtige afsluiting van het seizoen 2023-2024 door Pauline Oostenrijk en Enno Voorhorst.

e

Op 17 maart 2024 hadden we een bijzonder optreden van het Twents Byzantijns koor.

Zondag 18 februari 2024 hebben we onder enorme belangstelling kunnen genieten van het Nederlands Jeugd Strijkorkest.

zondag 20 januari 2024 hebben we kunnen kijken en luisteren naar een hartverwarmend concert van het Ensemble Novas Trilhas

Een prachtig kerstconcert met veel bezoekers in de dorpskerk op 17 december 2023.

Een bijzonder optreden van het Mealli Trio zondagmiddag 12 november

Wat een fantastisch concert op zondagmiddag 8 oktober in de Dorpskerk. Haytham Safia Qu4rtet gaf een concert met werken uit verschillende windstreken .

Kamerkoor Salland


Muzinder Trio

Op zondag 19 februari hebben wij een heel mooi concert gekregen van het Muzinder trio.


Beth & Flo

Zondag 22 januari Onder grote belangstelling een bijzonder optreden van Beth&Flo.


Kerstconcert

Zondag 18 december hebben weer vele mogen genieten van een zeer gevarieerd kerstconcert.


Ebonit Saxofoon kwartet

Het Ebonit voerde een programma uit met o.a. werken van Mozart, Grieg, Bartok en Britten. Ook werken van hedendaagse componisten stonden op het programma zoals T.Estaiche en G. Lago met Ciudades. Heel bijzonder!


Het programma voor het seizoen 2022-2023 is klaar.

Kijk in het menu onder de knop programma’s voor alle data en tijden.


Havenkwartier Deventer

Op zaterdag 17 september wordt in het Havenkwartier In Deventer het Festival “Klassiek met een twist” georganiseerd. Een festival voor het hele gezin want ook voor kinderen is er een speciaal programma met een workshop en de muzikale voorstelling Assepoester.

Van uitstel komt geen afstel. Het uitgestelde concert van het Arcato Jeugd Strijkers ensemble van 16 januari j.l. wordt nu uitgevoerd op zondag 15 mei. Komt allen het wordt een bijzonder concert. Aanvang: 15.00 uur .

Op zondag 10 april trad het Rogeri Trio op in de Dorpskerk. Het was een prachtig concert met 2 pianotrio’s van Mendelsohn en Dvorak. Het Rogeri bestaat uit Jaap Sytsma cello, Cobi Berculo – viool en Marjes Benoist – piano,

En dan was daar eindelijk na 2 afgelastingen de uitvoering van de Johannes Passion van J.S. Bach. Een voortreffelijke uitvoering van de Johannes Passion op 20 maart 2022 in de Dorpskerk van Bathmen. Uitvoerenden waren Vocaal ensemble Il Cocodrillo Cante, het Barokorkest Rosario en Cappella Enschede Junior. Solisten waren Jeroen de Vaal, Daniël Herman Mostert. Jan Kruisselbrink, Marjon Strijk, Eline Harbers en Jasper Dijkstra.  Dit alles o.l.v. Jeanet Bosch. Er waren veel lovende reacties. Meespeelde ook de prachtige akoestiek in de Dorpskerk waardoor een ieder volop genoot en het misschien mogelijk zou moeten zijn dit nogmaals met deze uitvoerenden op het programma te zetten.Bijzonder was de evangelistenpartij van Jeroen de Vaal die vanaf de kansel ons leidde door het Johannes evangelie en een mooi beeld gaf van het lijdensverhaal. Op de achtergrond begeleid door organist Pauline Schenck .


In memoriam Berend Otten ( 1927-2022)

Op 15 februari is ons oud-lid Berend Otten overleden. Berend heeft zich meer dan 35 jaar met hart en ziel ingezet voor de Muziekkring Bathmen. De laatste jaren verzorgde hij de teksten op de raambiljetten en verspreidde de raambiljetten onder de vrijwilligers. Vorig jaar besloot hij te stoppen met het vrijwilliger schap. Wij zullen hem herinneren als een fijne medewerker waar wij altijd een beroep op konden doen.


Johannes Passion

Deze week hopen we te horen krijgen waar de Johannes Passion van J.S. Bach uitgevoerd zal worden. De datum is reeds bekend dat is 20 maart. Wij houden u op de hoogte


Pynarello Kwartet

Wat een prachtig concert van het Pynarello Kwartet. Vier jonge musici speelden de sterren van de hemel. Celliste Emma Kroon werd vervangen door Kalle de Bie en fluitiste Emeline Dessi door Benedicte Zeitoun.


Ensemble Soedarynja

Een succesvol concert door de dames van het Ensemble Soedarynja. Een fleurig gezelschap met vrolijke maar ook ingetogen Russische chansons.

Zondag 14 november komt het Vocaal ensemble “Soedarynja” naar Bathmen. De 11 dames zijn van Russische of Nederlandse afkomst en geschoolde zangeressen. De dirigent Svetlana Tsariova studeerde koordirectie aan het Conservatorium van Jekaterinenburg en zang aan het Conservatorium van Moskou. “Soedarynja” is – sinds de Tsarentijd – een dame van aanzien. Het Ensemble zingt over haar leven, liefdes en zorgen in een reeks prachtige chansons.


De wraak van Lorre

Een groot succes “De wraak van Lorre” uitgevoerd door het Epos Blazersensemble. Kinderen genoten van het verhaal naar het boek van Tosca Menten. Aan het eind van de voorstelling werd nog uitgelegd welke instrumenten gebruikt waren.


Muziekfestival 11 september

Wat hebben we genoten van het mini-muziekfestival op 11 september. Dit was na een pauze van 1 1/2 jaar de start van het nieuwe concertseizoen 2021-2022 met als solisten Daan Oostdam en het Duo di Alloro. Daan speelde de sterren van de hemel met werken van Scriabin, Medtner en Franck. Duo di Alloro speelde op verschillende saxofoons composities van pop tot klassiek. Tijdens dit concert werden wij verrast door de komst van de heer Pieter van Vollenhove die in het kader van Open Monumentendag de Dorpskerk bezocht.


Concertbonnen

Vanaf november 2016 gaat de Muziekkring Bathmen Concertbonnen verkopen.

Wilt u een leuk kado kopen voor Sinterklaas of Kerst, dan zal een Concertbon zeker in de smaak vallen! Een Concertbon kost € 15,00 en is een toegangsbewijs voor 1 persoon bij een concert naar keuze.

De bon is te koop tijdens de concertmiddagen in de Dorpskerk van Bathmen.

concertbon-muziekkring-bathmen