Nieuws!

Op deze pagina vindt u de meest recente nieuwsberichten van de muziekkring


We hebben goede hoop dat het concert van het Pynarello Kwartet op 13 februari door zal gaan. Vier jonge musici ( fluit, viool, altviool en cello) spelen werken van Beethoven, Mozert en Röntgen. Aanvang: 15.00 uur

Helaas kan het concert op 16 januari van Arcato Jeugd ensemble voor de 2e maal niet doorgaan. Ook het concert op 24 januari 2021 moest worden afgelast. Maar er is hoop. We willen proberen het concert door te schuiven naar 15 mei. Tezijnertijd krijgt u hier over bericht‘.

Mede door de nieuwe Covid maatregelen moeten wij u melden dat het Kerstconcert op zondag 19 december niet door kan gaan.

Op zondag 19 december zal weer het traditionele Dorpskerstconcert in Bathmen plaatsvinden. Ditmaal  zal het complete fanfareorkest Orpheus o.l.v. Berjan Morsink optreden.  Ook het koor Close Company  o.l.v. Jurriën Zaagman is van de partij. Soliste Gerdien Paalman  zal enkele liederen vertolken. Organist Ingeborg van Dokkum-Prins zal een aantal werken op het orgel spelen en beiaardier Bauke Reitsma verwelkomt  ons met kerstliederen op het carillon. Toegang gratis. Aanvang:  19.30 uur.

Een succesvol concert door de dames van het Ensemble Soedarynja. Een fleurig gezelschap met vrolijke maar ook ingetogen Russische chansons.

Zondag 14 november komt het Vocaal ensemble “Soedarynja” naar Bathmen. De 11 dames zijn van Russische of Nederlandse afkomst en geschoolde zangeressen. De dirigent Svetlana Tsariova studeerde koordirectie aan het Conservatorium van Jekaterinenburg en zang aan het Conservatorium van Moskou. “Soedarynja” is – sinds de Tsarentijd – een dame van aanzien. Het Ensemble zingt over haar leven, liefdes en zorgen in een reeks prachtige chansons.

Een groot succes “De wraak van Lorre” uitgevoerd door het Epos Blazersensemble. Kinderen genoten van het verhaal naar het boek van Tosca Menten. Aan het eind van de voorstelling werd nog uitgelegd welke instrumenten gebruikt waren.

17 oktober het begin van de herfstvakantie. De Muziekkring Bathmen presenteert een muziek theatervoorstelling voor jong en oud. “De wraak van Lorre” door het Epos Ensemble.

LET OP!

Toegang van een concert is alleen mogelijk op vertoon van een geldig Coronatoegangsbewijs. Als toegangsbewijs dient u een geldige QR-code op uw telefoon of een geprinte versie daarvan plus een identiteitsbewijs te kunnen tonen. Het kan zijn dat een zelf geprinte uitdraai niet goed afgelezen kan worden. U kunt bij de overheid gratis een geprinte versie aanvragen via telefoonnummer 0800-1421.


Muziekfestival 11 september

Wat hebben we genoten van het mini-muziekfestival op 11 september. Dit was na een pauze van 1 1/2 jaar de start van het nieuwe concertseizoen 2021-2022 met als solisten Daan Oostdam en het Duo di Alloro. Daan speelde de sterren van de hemel met werken van Scriabin, Medtner en Franck. Duo di Alloro speelde op verschillende saxofoons composities van pop tot klassiek. Tijdens dit concert werden wij verrast door de komst van de heer Pieter van Vollenhove die in het kader van Open Monumentendag de Dorpskerk bezocht.


Start seizoen 2021-2022

Wat hebben we er allemaal zin in, om weer muziek te horen in de Bathmense dorpskerk, het publiek te zien genieten, de reacties achteraf te horen.

Sinds maart 2020 staan we nu in de pauzestand. Alle concerten zijn afgezegd, dankzij ons loyale publiek en onze sponsoren hebben we de musici toch de helft van hun gage kunnen uitbetalen. Zij en wij zijn daar erg dankbaar voor.

We zijn ons nu serieus aan het voorbereiden op een start van ons komende seizoen 2021-2022. We denken niet alleen aan de gebruikelijke 6 concerten + kerstconcert, maar ook overwegen we een mini-muziekfestival op 11 september. Een combinatie van 3 korte concerten, hapjes en drankjes, en mogelijk gaan we krachten bundelen met andere organisaties in het dorp. Er moet nog veel ingevuld worden, maar we houden u op de hoogte.


Het programma voor het seizoen 2021-2022 is klaar.
Kijk onder programma’s!


Afgelastingen 2021

Helaas zijn de concerten op 24 januari van het Arcato Jeugd Strijkersensemble, op 28 februari van het Epos Ensemble en het concert op 21 maart van het Lunette SaxofoonKwartet afgelast.

Wilt u toch genieten van concerten van  het Arcato Jeugd Strijkersensemble, kijk dan op www.arcato.nl of via de tv op  youtube.com. U moet dan zoeken op arcato.


De stichting Muziek Bathmen wenst een ieder een muzikaal 2021


Kerstconcert 20 december afgelast

Helaas zal het kerstconcert op 20 december in de Dorpskerk te Bathmen niet doorgaan.  De Dorpskerk is tot 1 januari gesloten.


Afgelastingen  in verband met Corona

Helaas moeten we ivm de laatste Corona maatregelen 2 concerten afgelassen. Het gaat om het concert op 18 oktober waar het Rogeri Trio met een Beethoven programma zou optreden. En het concert op 15 november met het Twent Byzantijns koor .


Maatregelen rondom Covid-19

In verband met Covid-19 moeten we  een aantal afspraken met u maken. In het navolgende leggen we een en ander uit:

  • Wanneer u een concert wilt bezoeken, dan is het noodzakelijk te reserveren. Op de website muziekkringbathmen.nl vindt u meer informatie.
  • Bij de concerten houden we ons aan de anderhalve meter regel. Het aantal zitplaatsen is daarmee kleiner dan gebruikelijk, ongeveer 80. Voor veel concerten is dat geen enkel probleem. De stoelen in de kerk zijn opgesteld in een anderhalve meter opstelling. Er zijn “enkele” stoelen bij en plekken met twee stoelen naast elkaar. U wordt door de  vrijwilligers van de Stichting Muziekkring Bathmen naar uw plaats geleid. De instructies van de vrijwilligers zijn bindend.
  • De concertprogramma’s worden gespeeld zonder pauze om onnodig heen en weer lopen zo veel mogelijk te beperken. Houdt u hier rekening mee, bijvoorbeeld door toiletbezoek thuis voorafgaand aan uw komst naar de Dorpskerk. De garderobe is gesloten.
  • Wij zorgen voor desinfectiemateriaal en papieren handdoekjes op de plaatsen waar dat nodig is, in ieder geval in de toiletten.
  • Tenslotte: kijkt u voorafgaand aan ieder concert op de website muziekkringbathmen.nl voor eventuele laatste mededelingen.

Concertbonnen

Vanaf november 2016 gaat de Muziekkring Bathmen Concertbonnen verkopen.

Wilt u een leuk kado kopen voor Sinterklaas of Kerst, dan zal een Concertbon zeker in de smaak vallen! Een Concertbon kost € 15,00 en is een toegangsbewijs voor 1 persoon bij een concert naar keuze.

De bon is te koop tijdens de concertmiddagen in de Dorpskerk van Bathmen.

concertbon-muziekkring-bathmen