Nieuws!

Op deze pagina vindt u de meest recente nieuwsberichten van de muziekkring


Start van het concertseizoen 2021-2022??

Wat hebben we er allemaal zin in, om weer muziek te horen in de Bathmense dorpskerk, het publiek te zien genieten, de reacties achteraf te horen.

Sinds maart 2020 staan we nu in de pauzestand. Alle concerten zijn afgezegd, dankzij ons loyale publiek en onze sponsoren hebben we de musici toch de helft van hun gage kunnen uitbetalen. Zij en wij zijn daar erg dankbaar voor.

We zijn ons nu serieus aan het voorbereiden op een start van ons komende seizoen 2021-2022. We denken niet alleen aan de gebruikelijke 6 concerten + kerstconcert, maar ook overwegen we een mini-muziekfestival op 11 september. Een combinatie van 3 korte concerten, hapjes en drankjes, en mogelijk gaan we krachten bundelen met andere organisaties in het dorp. Er moet nog veel ingevuld worden, maar we houden u op de hoogte.

Het programma voor het seizoen 2021-2022 is klaar. Kijk onder programma’s!

 

Helaas wordt het concert op 18 april van het Pynarello kwartet afgelast.

Afgelastingen 2021

Helaas zijn de concerten op 24 januari van het Arcato Jeugd Strijkersensemble, op 28 februari van het Epos Ensemble en het concert op 21 maart van het Lunette SaxofoonKwartet afgelast.

Wilt u toch genieten van concerten van  het Arcato Jeugd Strijkersensemble, kijk dan op www.arcato.nl of via de tv op  youtube.com. U moet dan zoeken op arcato.


De stichting Muziek Bathmen wenst een ieder een muzikaal 2021


Kerstconcert 20 december afgelast

Helaas zal het kerstconcert op 20 december in de Dorpskerk te Bathmen niet doorgaan.  De Dorpskerk is tot 1 januari gesloten.


Afgelastingen  in verband met Corona

Helaas moeten we ivm de laatste Corona maatregelen 2 concerten afgelassen. Het gaat om het concert op 18 oktober waar het Rogeri Trio met een Beethoven programma zou optreden. En het concert op 15 november met het Twent Byzantijns koor .


Maatregelen rondom Covid-19

In verband met Covid-19 moeten we  een aantal afspraken met u maken. In het navolgende leggen we een en ander uit:

  • Wanneer u een concert wilt bezoeken, dan is het noodzakelijk te reserveren. Op de website muziekkringbathmen.nl vindt u meer informatie.
  • Bij de concerten houden we ons aan de anderhalve meter regel. Het aantal zitplaatsen is daarmee kleiner dan gebruikelijk, ongeveer 80. Voor veel concerten is dat geen enkel probleem. De stoelen in de kerk zijn opgesteld in een anderhalve meter opstelling. Er zijn “enkele” stoelen bij en plekken met twee stoelen naast elkaar. U wordt door de  vrijwilligers van de Stichting Muziekkring Bathmen naar uw plaats geleid. De instructies van de vrijwilligers zijn bindend.
  • De concertprogramma’s worden gespeeld zonder pauze om onnodig heen en weer lopen zo veel mogelijk te beperken. Houdt u hier rekening mee, bijvoorbeeld door toiletbezoek thuis voorafgaand aan uw komst naar de Dorpskerk. De garderobe is gesloten.
  • Wij zorgen voor desinfectiemateriaal en papieren handdoekjes op de plaatsen waar dat nodig is, in ieder geval in de toiletten.
  • Tenslotte: kijkt u voorafgaand aan ieder concert op de website muziekkringbathmen.nl voor eventuele laatste mededelingen.

Het nieuwe seizoen van de concertserie

Binnenkort kunnen onze abonnees weer een brochure van het nieuwe concertseizoen in de bus verwachten. Het is fijn om weer concerten te mogen plannen, maar in het licht van de huidige covid-crisis bestaan er veel onzekerheden. Zo zijn er rondom het optreden van met name zangers en blazers strengere maatregelen van kracht.
Per 1 september 2020 worden die maatregelen weer herzien. Houdt u onze website regelmatig in de gaten voor de stand van zaken omtrent onze concerten!

Klik hier voor de nieuwste Brochure!

 Donateurs gevraagd!

Stichting Muziekkring Bathmen doet een beroep op personen die veel van klassieke muziek houden. Er is dit jaar bij de Muziekkring weer een prachtig programma met veel verschillende soorten muziek. Zoals o.a. koormuziek (Exicon), kamermuziek (Gut Feelings) Jongerenorkest (Fancy Fiddlers) en in maart een uitvoering van de Johannes Passion.  Als u donateur wordt voor slechts €12,50 per jaar, betaalt u voor een concert € 10,00 incl. consumptie. Alle concerten worden uitgevoerd in de Dorpskerk te Bathmen. U  kunt donateur worden door een bericht te sturen naar info@muziekkringbathmen.nl. Het complete programma 2019-2020 vindt u onder “Programma”.


Vocaal ensemble Exicon

Op zondag 6 oktober start de Muziekkring Bathmen met een concert van Vocaal ensemble Exicon. Het wordt een programma met liederen van Baltische componisten. Aanvang: 19.30 uur.

exicon.jpg (942×366)


Benefietconcert Dorpskerk

Op vrijdag 10 mei vindt in de Dorpskerk te Bathmen een benefietconcert plaats.  Het concert wordt georganiseerd door de Stichting Vrienden Monument Dorpskerk Bathmen. Organiste Ingeborg van Dokkum-Prins zal op het gerestaureerde monumentale Holtgräve orgel spelen. Verder zullen Daphne Wesseling – saxofoon, Jan van der Heiden – klarinet Fokke Meima – hobo, André Olden tenortuba, Jasper Bosch – euphonium en een blokfluitgroep hun medewerking verlenen.


Eke Simons en Tobias Borsboom

Prachtig pianoconcert “Quatre mains” van Eke Simons en Tobias Borsboom. Er werden o.a. de Peer Gynt Suites en Hongaarse dansen van Brahms gespeeld. Alle lof voor dit tweetal.


Zondag 14 april Eke Simons opnieuw in Bathmen.

Ditmaal zal ze samen met pianist Tobias Borsboom “quatre mains” spelen.  Er worden werken van Mozart, Grieg en Brahms gespeeld. Gewijzigde aanvangstijd:  20.00 uur.


Zondag 17 maart Arminio Quartett.

Het Arminio Quartett voor het eerst in Nederland en wel in de Dorpskerk te Bathmen. aanvang: 15.00.


Trio C tot de Derde

Wat een geweldig concert vandaag 24 februari van Trio C tot de Derde.  Joodse feestmuziek, met uitstapjes naar de Balkan en Gipsy, Jazz en Klassieke muziek.


Oblivion Trio

Zondag 20 januari het Oblivion Trio in Franse sferen. De naam Oblivion komt van een lied van de componist van Piazzolla.  Violiste Ana Valero is vervangen door violist Frank Goossens. Zondag 15.00 uur Dorpskerk Bathmen.


Wij wensen alle donateurs en bezoekers van de Muziekkring Bathmen  fijne Kerstdagen en een muzikaal 2019.


Zondag 16 december Dorps Kerstconcert

Op zondag 16 december wordt in de Dorpskerk in Bathmen weer het traditionele Kerstconcert gevierd. Aanvang: 19.30 uur


Zondag 25 november Brisk Recorder Quartet.


Wandelconcerten Deventer

Op zondag 28 oktober vinden in Deventer de laatste wandelconcerten plaats.  Wandelen door 12 muzikale eeuwen. Het 1e concert om 13.00 uur vindt plaats in de Bergkerk en wordt ingevuld door Dékoor. Vervolgens om 14.00 uur Orgelmuziek in de Lebuïnuskerk door organiste Kirstin Gramlich. Het 3e concert is in Het Penninckshuis en wordt uitgevoerd door Zangduo Lieke van Oostenbrugge en Hanke Scheffer, beiden waren studenten aan het Artez Conservatorium. Het laatste concert vindt plaats in de Deventer Schouwburg. ArtZ Duo, cello en piano zijn muzikanten afkomstig uit Spanje en brengen filmmuziek ten gehore.


4 november Cappella Enschede

Op zondag 4 november geeft Cappella Enschede een concert in de Dorpskerk te Bathmen. Het programma heet “About Love &” en omvat werken van J.S. Bach, Monteverdi en Stoeten. Aanvang: 15.00 uur


Prachtig concert van Doris Hochscheid en Frans van Ruth

Afgelopen zondag 7 november gaven Doris Hochscheid en Frans van Rut een prachtig concert in de Dorpskerk te Bathmen.  Er werden veel mooie werken gespeeld van de Nederlandse componist Daniel van Goens. Waarom is deze componist niet bekend? Ook werken van 2 hedendaagse componisten: Wilma Pistorius en Lucas Wiegerink.  Lucas was aanwezig en gaf toelichting op zijn werk  “Movements”.  Een mooi begin van het seizoen 2018-2019.


Brochure Muziekkring Online.

Op alle pagina’s van deze website kunt u de nieuwe brochure bekijken. Klik op de foto en u ziet het programma seizoen 2018-2019.


Zondag 7 oktober Concert 19.30 uur

Doris Hochscheid – cello en Frans van Ruth – piano

Het duo speelt werken van componist Daniel van Goens ( 1858-1904), Een etude van Chopin en 2 werken van Nederlandse componisten Lucas Wiegerink en Wilma Pistorius


Zaterdag 1 september BBKK Kunstmarkt

 


Jeugdorkest Het Britten een groot succes

Wat een prachtig concert op zondag 22 april van Jeugdorkest Het Britten. Enthousiaste jongeren en winnaars van het Vioolconcours 2018 lieten mooie muziek horen. Zeker voor herhaling vatbaar!


Wandelconcerten 13 mei

Op zondag 13 mei vindt het 2e Wandelconcert in Deventer plaats. Het programma ziet er als volgt uit:

13.00 Broederenkerk. Russische componisten o.a. Rachmaninov, Mussorgski en Scriabin  uitgevoerd door Duo Piasza Forte. Het duo bestaat uit Puck van der Hoeven – saxofoon en Sophie Hulshoff – piano.

14.00 Penninckshuis. Muziek van Deventer nieuwkomers door Sufi Heartbeat. Dit ensemble bestaat uit de Iraans klassiek geschoolde zanger Farid Dorafshan, de Koerdische windinstrument speler Emrah Oguzturk en de multi instrumentalist Henk van Glabbeek.

15.00 uur Lebuïnuskerk. Orkest van het Oosten en Deventer Vocaal Ensemble. Zij zullen uitvoeren de Suite voor klarinet en strijkers en Cantate BWV 11 Lobet Gott in seinen Reichen van J.S. Bach.

16.15 uur Burgerweeshuis. Een optreden van TRIFID, een jazz en klassiek accordeonist die hedendaagse en vernieuwende muziek speelt, samen met Vincet Houdijk – vibrafoon en Maciej Domaradzki – contrabas. www.klassiekemuziekdeventer.nl


Jeugdorkest Het Britten in Bathmen

Zondag 22 april komt voor de derde maal Jeugdorkest Het Britten naar Bathmen. Ditmaal met de prijswinnaars  van het Britten Vioolconcours 2018 Aanvang: 15.00 uur


Onze jongste donateur Anna. Ze speelde prachtig piano tijdens de Tapashapjes en drankjes.


Spaans Concert door Vocaal Ensemble Muzinder

Wat een prachtig concert vandaag 25 maart in de Dorpskerk te Bathmen. Vocaal Ensemble Muzinder presenteerde een Spaans concert “Tonadillas & Tapas”.  Met na afloop heerlijke Spaanse hapjes en een drankje. Een succesvol concert.


Muzinder komt naar Bathmen

Aanstaande zondag komt Vocaal ensemble “Muzinder” naar de dorpskerk te Bathmen. Hun programma heet “Tonadillas & Tapas” met werken van Spaanse componisten. Na afloop van het concert zijn er tegen betaling van een klein bedrag hapjes (Tapas) en een drankje te nuttigen. Aanvang: 15.00 uur.


Chimaera Trio

Voor de 2e maal kwam het Chimaera Trio naar Bathmen. Eind 2015 was het Trio ook geprogrammeerd maar de dag van het concert werd het een duo omdat de cellist vast zat op de luchthaven van Geneve.

De jonge musici van het Chimaera Trio leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam. Naast het samen musiceren, timmeren ze ook individueel aan de weg. Het Trio bestaat uit Annemiek de Bruin – klarinet , Irene Kok – cello en Laurens de Man – piano. De naam van het trio is ontleend aan een figuur uit de Griekse mythologie.


Wandelconcerten 1250 jaar Deventer

Op zondag 11 februari vindt tijdens 1250 jaar Deventer een wandelconcert plaats. Om 13.00 start een orgelconcert in de Bergkerk. Organist is Jan Kleinbussink. Om 14.00 treedt het Fasna Trio (was in oktober in Bathmen) op in het Penninckshuis. Vervolgens om 15.00 in de Broederenkerk een concert van de Scola Karolus Magnus uit Nijmegen en afsluitend om 16.00 Elfferich & Moll met minimal music. Meer informatie op www.klassiekemuziekdeventer.nl


Nog een paar foto’s die de Deventer TV heeft gemaakt.

Hierbij de link naar het artikel:
https://www.deventerrtv.nl/amsterdam-wind-quintet-dorpskerk-bathmen/


Verrassend concert Peter en de Wolf

Wat een geweldig concert van Peter en de Wolf. Kinderen hebben genoten van het verhaal verteld door Talitha van der Spek en de muziek van het Amsterdam Wind Quintet.


Zondag 14 januari “Peter en de Wolf”

Opa’s en oma’s zondag 14 januari kunt u de kleinkinderen trakteren op een speciaal concert. Het Amsterdam Wind Quintet speelt dan “Peter en de Wolf” van S. Prokofjev.


Nog een paar foto’s van het prachtige concert op 26 november j.l.


Concert Ton Koopman, een groot succes!

Afgelopen zondag 26 november gaven Ton Koopman, Tini Mathot en Jan Kleinbussink een concert in de Dorpskerk te Bathmen. Er werden concerten voor 2 en 3 clavecimbels gespeeld.  Medewerking verleende leden van het Nederlands Barok Consort. Het was een groot succes. De musici gaven na een lang applaus nog een toegift. Een zeer geslaagd concert!


Ton Koopman, Tini Mathot en Jan Kleinbussink zijn Welkom

 


Edison Oeuvreprijs voor Ton Koopman

De beroemde dirigent, organist en clavecinist Ton Koopman krijgt zondag 19 november de Edison Oeuvreprijs 2017 uitgereikt. Het wordt in het programma Podium Witteman bekendgemaakt.  Zondag 26 november zal Ton Koopman in de dorpskerk in Bathmen een concert geven met zijn vrouw Tini Mathot en organist, clavecinist Jan Kleinbussink. Medewerking verleent het Oost Nederlands Barok Consort. Aanvang: 15.00 uur. Meer informatie op www.muziekkringbathmen.nl onder Ton Koopman.


 Zondag 26 november Ton Koopman in Bathmen

 Ton Koopman, Tini Mathot en Jan Kleinbussink zullen op zondag 26 november een concert geven in de Dorpskerk te Bathmen. Ze zullen concerten voor 2 en 3 clavecimbels van J.S. Bach spelen. Reserveren noodzakelijk. Aanvang: 15.00 uur. Kijk op de speciale pagina Ton Koopman.


Zondag 5 november Zwols Vocaal Ensemble

Het Zwols Vocaal Ensemble o.l.v. Martien Hovestad geeft op zondag 5 november een concert in de dorpskerk te Bathmen.  Het koor zingt hoofdzakelijk a cappella maar enkele werken worden met orgel begeleid.  Aanvang: 15.00 uur. Komt allen!


Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Onze penningmeester Tonny in ’t Hof werd gisteren in een overvolle kerk Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.  Tonny in ’t Hof  dankt deze hoge onderscheiding aan zijn tomeloze vrijwillige inzet voor onder meer de Protestantse Gemeente Bathmen, Wereldwinkel Bathmen, Stichting Windkorenmolen de Leeuw en de Stichting Muziekkring Bathmen.  Burgemeester Andries Heidema reikte hem de onderscheidingstekens uit.


Seizoenskaart

De Muziekkring Bathmen introduceert vanaf het nieuwe seizoen 2017-2018 de seizoenskaart.
Hiervoor mag u 3 concerten bezoeken voor slechts € 40,00.


Concert 8 Oktober

Zondag 8 oktober wordt in de Dorspkerk te Bathmen een concert gegeven door jonge musici. Julia en Daan Oostdam spelen werken van o.a. Bach, Skrjabin en Debussy. Het Fasna Trio zal Bach, Mozart, Viotti en Turina vertolken.
Het concert is gratis te bezoeken.


Ton Koopman komt naar Bathmen

Heeft u de nieuwe brochure van de Muziekkring Bathmen al gelezen? Dan heeft u ook gezien dat op zondag 26 november Ton Koopman en zijn vrouw naar Bathmen komen. Samen met Jan Kleinbussink zullen zij werken van J.S. Bach  spelen op de clavecimbel. Medewerking verlenen Strijkers van het Oost Nederlands Barok Consort.


Brochure Muziekkring Bathmen
Seizoen 2017-2018

De Nieuwe Brochure van de Muziekkring Bathmen voor het seizoen 2017-2018 is uit!
Klik op de volgende link om de volledige brochure te lezen: Brochure Seizoen 2017-2018 


Viool- Piano concert
Johanneke Haverkate & Juan Diego Galindez Gutiérrez

We besloten op 30 april met een prachtig concert van violiste Johanneke Haverkate en Juan Diego Galindez Gutiérrez – piano. Voor herhaling vatbaar!


Het Kamerkoor Collegium Musicum Salland

Wat een geweldig mooi concert van het Kamerkoor Collegium Musicum Salland . Er waren veel bezoekers en we kregen veel complimenten voor deze prachtige uitvoering van de Profundis. Voor herhaling vatbaar. Voor meer informatie over dit koor ga naar hun website:  www.kamerkoorsalland.nl


Het Amarens Strijkkwartet

Het was weer een prachtig concert met veel bezoekers. Met in de pauze een kopje koffie of thee en een glaasje wodka. Een hartverwarmend concert  “Winter Wodka”. De componisten lieten zich hierdoor inspireren en het Amarens Kwartet met hun muziek.


Het Charivari Trio

Wat een vrolijk concert gisteren in de Dorpskerk te Bathmen!

Het Charivari Trio trad zondag 29 januari op in de Dorpskerk te Batmen. Een mooi programma met wereldmuziek uit o.a. Zuid-Amerika, Oost-Europa en Nederland.  Voor meer informatie over dit trio bezoek hun website: www.charivari.nl 


Muziekkring op Radio Oost

Op donderdag 5 januari was er een interview op Radio Oost in het programma OverUit de Kunst. Het programma werd uitgezonden om 18:05.
Klik op de link voor de uitzending:  Muziekkring op Radio Oost


De  medewerkers van de Muziekkring Bathmen wensen  u fijne Kerstdagen en een muzikaal 2017.

kerst1


Concertbonnen Muziekkring Bathmen 

Vanaf november 2016 gaat de Muziekkring Bathmen Concertbonnen verkopen.

Wilt u een leuk kado kopen voor Sinterklaas of Kerst, dan zal een Concertbon zeker in de smaak vallen! Een Concertbon kost € 15,00 en is een toegangsbewijs voor 1 persoon bij een concert naar keuze.

De bon is te koop tijdens de concertmiddagen in de Dorpskerk van Bathmen.

concertbon-muziekkring-bathmen


Kerstconcert in de dorpskerk te Bathmen

mzk

Het was weer een prachtig Kerstconcert in de dorpskerk te Bathmen. Jan Achterkamp verwelkomde iedereen  met kerstklanken vanaf het carillon. Binnen speelde blazersensemble  Orpheus mooie kerstliederen. Het Ensemble Vocalis zong middeleeuwse en hedendaagse  Kerstliederen, Fokke Meima en Theo Tobé speelde  o.a werken van Carl Philipp Emanuel Bach en Fauré en men kon meezingen met bekende kerstliederen. Na afloop was er heerlijke Glühwein, koffie en thee en overheerlijke koekjes en chocolaatjes.


Prachtig concert Kurios Kwartet

kurios1

Wat een prachtig concert gisteren 27 november in de Dorpskerk te Bathmen. Het Kurios Kwartet speelde o.a een werk van de componist Willem Stoppelenberg. De componist was aanwezig en vertelde wat “Fin de Siecle” voor hem betekende. Op de foto rechts staat de heer Stoppelenberg.

Tijdens het komende concert van het Kurios Klarinet Kwartet op zondag 27 november zullen er opnames gemaakt worden door de bekende muziekzender “DE CONCERTZENDER”.concertzender_logo-svg


Ensemble Exicon

Eerst nog even inzingen. En daarna gaf Vocaal Ensemble Exicon een prachtig concert in een drukbezochte Dorpskerk Bathmen.

   exionfoto-1-ex

 


Britten Jeugd Strijkorkest

Het Britten Jeugd Orkest heeft meerdere malen een concert gegeven in de Dorpskerk te Bathmen. Op zondag 20 november heeft het Orkest een concert in de Synagoge van Deventer gegeven. De opbrengst van het concert komt ten goede van de Stichting Wonderkids Deventer.  www.wonderkidsweb.nl

britten-2