Nieuws

Op deze pagina vindt u de meest recente nieuwsberichten van de muziekkring Bathmen.

Heeft u de nieuwe brochure van de Muziekkring Bathmen al gelezen? Dan heeft u ook gezien dat op zondag 26 november Ton Koopman en zijn vrouw naar Bathmen komen. Samen met Jan Kleinbussink zullen zij werken spelen op de clavecimbel. Medewerking verlenen Het Ooos Nederlands Baok Concort.

Prachtige concerten afgelopen zaterdag tijdens de Kunstmarkt in Bathmen. Het Blokfluitensemble o.l.v. Coert Bremmers, Zang en gitarist Siebren Zijlstra en Vocaal Ensemble Maat 16. Het was een geslaagde middag.

 

Op zaterdag 2 september vindt zoals elk jaar de Bathmense Kunstmarkt plaats. Ditmaal zal de Muziekkring Bathmen ook meedoen.  Niet in de dorpskerk maar in de Grote zaal van Cultuurhuus Braakhekke.  Er zijn 3 optredens: Om 12.00 zal een Blokfluitensemble o.l.v. Coert Bremmers een concert van ca. 30 minuten geven. Vervolgens om 13.00 uur Zanger en Gitarist Siebren Zijlstra en afsluitend om 14.00 uur Vocaal Ensemble Maat 16. Kijk voor meer informatie op www.bbkk.nl


Brochure Muziekkring Bathmen
Seizoen 2017-2018

De Nieuwe Brochure van de Muziekkring Bathmen voor het seizoen 2017-2018 is uit!
Klik op de volgende link om de volledige brochure te lezen: Brochure Seizoen 2017-2018 


Viool- Piano concert
Johanneke Haverkate & Juan Diego Galindez Gutiérrez

We besloten op 30 april met een prachtig concert van violiste Johanneke Haverkate en Juan Diego Galindez Gutiérrez – piano. Voor herhaling vatbaar!


Het Kamerkoor Collegium Musicum Salland

Wat een geweldig mooi concert van het Kamerkoor Collegium Musicum Salland . Er waren veel bezoekers en we kregen veel complimenten voor deze prachtige uitvoering van de Profundis. Voor herhaling vatbaar. Voor meer informatie over dit koor ga naar hun website:  www.kamerkoorsalland.nl


Het Amarens Strijkkwartet

Het was weer een prachtig concert met veel bezoekers. Met in de pauze een kopje koffie of thee en een glaasje wodka. Een hartverwarmend concert  “Winter Wodka”. De componisten lieten zich hierdoor inspireren en het Amarens Kwartet met hun muziek.


Het Charivari Trio

Wat een vrolijk concert gisteren in de Dorpskerk te Bathmen!

Het Charivari Trio trad zondag 29 januari op in de Dorpskerk te Batmen. Een mooi programma met wereldmuziek uit o.a. Zuid-Amerika, Oost-Europa en Nederland.  Voor meer informatie over dit trio bezoek hun website: www.charivari.nl 

 


Muziekkring op Radio Oost

Op donderdag 5 januari was er een interview op Radio Oost in het programma OverUit de Kunst. Het programma werd uitgezonden om 18:05.
Klik op de link voor de uitzending:  Muziekkring op Radio Oost


De  medewerkers van de Muziekkring Bathmen wensen  u fijne Kerstdagen en een muzikaal 2017.

kerst1

 


Concertbonnen Muziekkring Bathmen 

Vanaf november 2016 gaat de Muziekkring Bathmen Concertbonnen verkopen.

Wilt u een leuk kado kopen voor Sinterklaas of Kerst, dan zal een Concertbon zeker in de smaak vallen! Een Concertbon kost € 15,00 en is een toegangsbewijs voor 1 persoon bij een concert naar keuze.

De bon is te koop tijdens de concertmiddagen in de Dorpskerk van Bathmen.

concertbon-muziekkring-bathmen


Kerstconcert in de dorpskerk te Bathmen

mzk

Het was weer een prachtig Kerstconcert in de dorpskerk te Bathmen. Jan Achterkamp verwelkomde iedereen  met kerstklanken vanaf het carillon. Binnen speelde blazersensemble  Orpheus mooie kerstliederen. Het Ensemble Vocalis zong middeleeuwse en hedendaagse  Kerstliederen, Fokke Meima en Theo Tobé speelde  o.a werken van Carl Philipp Emanuel Bach en Fauré en men kon meezingen met bekende kerstliederen. Na afloop was er heerlijke Glühwein, koffie en thee en overheerlijke koekjes en chocolaatjes.


Prachtig concert Kurios Kwartet

kurios1

Wat een prachtig concert gisteren 27 november in de Dorpskerk te Bathmen. Het Kurios Kwartet speelde o.a een werk van de componist Willem Stoppelenberg. De componist was aanwezig en vertelde wat “Fin de Siecle” voor hem betekende. Op de foto rechts staat de heer Stoppelenberg.

Tijdens het komende concert van het Kurios Klarinet Kwartet op zondag 27 november zullen er opnames gemaakt worden door de bekende muziekzender “DE CONCERTZENDER”.concertzender_logo-svg

 


Ensemble Exicon

Eerst nog even inzingen. En daarna gaf Vocaal Ensemble Exicon een prachtig concert in een drukbezochte Dorpskerk Bathmen.

   exionfoto-1-ex


Britten Jeugd Strijkorkest

Het Britten Jeugd Orkest heeft meerdere malen een concert gegeven in de Dorpskerk te Bathmen. Op zondag 20 november heeft het Orkest een concert in de Synagoge van Deventer gegeven. De opbrengst van het concert komt ten goede van de Stichting Wonderkids Deventer.  www.wonderkidsweb.nl

britten-2