Nieuws

Op deze pagina vindt u de meest recente nieuwsberichten van de muziekkring Bathmen.


https://www.deventerrtv.nl/chimaera-trio-2e-maal-bathmen/

Beeldmateriaal door: PDF

Voor de 2e maal kwam het Chimaera Trio naar Bathmen. Eind 2015 was het Trio ook geprogrammeerd maar de dag van het concert werd het een duo omdat de cellist vast zat op de luchthaven van Geneve.

De jonge musici van het Chimaera Trio leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam. Naast het samen musiceren, timmeren ze ook individueel aan de weg. Het Trio bestaat uit Annemiek de Bruin – klarinet , Irene Kok – cello en Laurens de Man – piano. De naam van het trio is ontleend aan een figuur uit de Griekse mythologie.

Wandelconcerten 1250 jaar Deventer

Op zondag 11 februari vindt tijdens 1250 jaar Deventer een wandelconcert plaats. Om 13.00 start een orgelconcert in de Bergkerk. Organist is Jan Kleinbussink. Om 14.00 treedt het Fasna Trio (was in oktober in Bathmen) op in het Penninckshuis. Vervolgens om 15.00 in de Broederenkerk een concert van de Scola Karolus Magnus uit Nijmegen en afsluitend om 16.00 Elfferich & Moll met minimal music. Meer informatie op www.klassiekemuziekdeventer.nl


Nog een paar foto’s die de Deventer TV heeft gemaakt.

Hierbij de link waar het artikel te vinden is https://www.deventerrtv.nl/amsterdam-wind-quintet-dorpskerk-bathmen/


Verrassend concert Peter en de Wolf

Wat een geweldig concert van Peter en de Wolf. Kinderen hebben genoten van het verhaal verteld door Talitha van der Spek en de muziek van het Amsterdam Wind Quintet.


Zondag 14 januari “Peter en de Wolf”

Opa’s en oma’s zondag 14 januari kunt u de kleinkinderen trakteren op een speciaal concert. Het Amsterdam Wind Quintet speelt dan “Peter en de Wolf” van S. Prokofjev.


Nog een paar foto’s van het prachtige concert op 26 november j.l.


Concert Ton Koopman, een groot succes!

Afgelopen zondag 26 november gaven Ton Koopman, Tini Mathot en Jan Kleinbussink een concert in de Dorpskerk te Bathmen. Er werden concerten voor 2 en 3 clavecimbels gespeeld.  Medewerking verleende leden van het Nederlands Barok Consort. Het was een groot succes. De musici gaven na een lang applaus nog een toegift. Een zeer geslaagd concert!


Ton Koopman, Tini Mathot en Jan Kleinbussink zijn Welkom


Edison Oeuvreprijs voor Ton Koopman

De beroemde dirigent, organist en clavecinist Ton Koopman krijgt zondag 19 november de Edison Oeuvreprijs 2017 uitgereikt. Het wordt in het programma Podium Witteman bekendgemaakt.  Zondag 26 november zal Ton Koopman in de dorpskerk in Bathmen een concert geven met zijn vrouw Tini Mathot en organist, clavecinist Jan Kleinbussink. Medewerking verleent het Oost Nederlands Barok Consort. Aanvang: 15.00 uur. Meer informatie op www.muziekkringbathmen.nl onder Ton Koopman.


 Zondag 26 november Ton Koopman in Bathmen

 Ton Koopman, Tini Mathot en Jan Kleinbussink zullen op zondag 26 november een concert geven in de Dorpskerk te Bathmen. Ze zullen concerten voor 2 en 3 clavecimbels van J.S. Bach spelen. Reserveren noodzakelijk. Aanvang: 15.00 uur. Kijk op de speciale pagina Ton Koopman.


Zondag 5 november Zwols Vocaal Ensemble

Het Zwols Vocaal Ensemble o.l.v. Martien Hovestad geeft op zondag 5 november een concert in de dorpskerk te Bathmen.  Het koor zingt hoofdzakelijk a cappella maar enkele werken worden met orgel begeleid.  Aanvang: 15.00 uur. Komt allen!


Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Onze penningmeester Tonny in ’t Hof werd gisteren in een overvolle kerk Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.  Tonny in ’t Hof  dankt deze hoge onderscheiding aan zijn tomeloze vrijwillige inzet voor onder meer de Protestantse Gemeente Bathmen, Wereldwinkel Bathmen, Stichting Windkorenmolen de Leeuw en de Stichting Muziekkring Bathmen.  Burgemeester Andries Heidema reikte hem de onderscheidingstekens uit.


Seizoenskaart

De Muziekkring Bathmen introduceert vanaf het nieuwe seizoen 2017-2018 de seizoenskaart.
Hiervoor mag u 3 concerten bezoeken voor slechts € 40,00.


Concert 8 Oktober

Zondag 8 oktober wordt in de Dorspkerk te Bathmen een concert gegeven door jonge musici. Julia en Daan Oostdam spelen werken van o.a. Bach, Skrjabin en Debussy. Het Fasna Trio zal Bach, Mozart, Viotti en Turina vertolken.
Het concert is gratis te bezoeken.


Ton Koopman komt naar Bathmen

Heeft u de nieuwe brochure van de Muziekkring Bathmen al gelezen? Dan heeft u ook gezien dat op zondag 26 november Ton Koopman en zijn vrouw naar Bathmen komen. Samen met Jan Kleinbussink zullen zij werken van J.S. Bach  spelen op de clavecimbel. Medewerking verlenen Strijkers van het Oost Nederlands Barok Consort.

 


Brochure Muziekkring Bathmen
Seizoen 2017-2018

De Nieuwe Brochure van de Muziekkring Bathmen voor het seizoen 2017-2018 is uit!
Klik op de volgende link om de volledige brochure te lezen: Brochure Seizoen 2017-2018 


Viool- Piano concert
Johanneke Haverkate & Juan Diego Galindez Gutiérrez

We besloten op 30 april met een prachtig concert van violiste Johanneke Haverkate en Juan Diego Galindez Gutiérrez – piano. Voor herhaling vatbaar!


Het Kamerkoor Collegium Musicum Salland

Wat een geweldig mooi concert van het Kamerkoor Collegium Musicum Salland . Er waren veel bezoekers en we kregen veel complimenten voor deze prachtige uitvoering van de Profundis. Voor herhaling vatbaar. Voor meer informatie over dit koor ga naar hun website:  www.kamerkoorsalland.nl


Het Amarens Strijkkwartet

Het was weer een prachtig concert met veel bezoekers. Met in de pauze een kopje koffie of thee en een glaasje wodka. Een hartverwarmend concert  “Winter Wodka”. De componisten lieten zich hierdoor inspireren en het Amarens Kwartet met hun muziek.


Het Charivari Trio

Wat een vrolijk concert gisteren in de Dorpskerk te Bathmen!

Het Charivari Trio trad zondag 29 januari op in de Dorpskerk te Batmen. Een mooi programma met wereldmuziek uit o.a. Zuid-Amerika, Oost-Europa en Nederland.  Voor meer informatie over dit trio bezoek hun website: www.charivari.nl 

 


Muziekkring op Radio Oost

Op donderdag 5 januari was er een interview op Radio Oost in het programma OverUit de Kunst. Het programma werd uitgezonden om 18:05.
Klik op de link voor de uitzending:  Muziekkring op Radio Oost


De  medewerkers van de Muziekkring Bathmen wensen  u fijne Kerstdagen en een muzikaal 2017.

kerst1

 


Concertbonnen Muziekkring Bathmen 

Vanaf november 2016 gaat de Muziekkring Bathmen Concertbonnen verkopen.

Wilt u een leuk kado kopen voor Sinterklaas of Kerst, dan zal een Concertbon zeker in de smaak vallen! Een Concertbon kost € 15,00 en is een toegangsbewijs voor 1 persoon bij een concert naar keuze.

De bon is te koop tijdens de concertmiddagen in de Dorpskerk van Bathmen.

concertbon-muziekkring-bathmen


Kerstconcert in de dorpskerk te Bathmen

mzk

Het was weer een prachtig Kerstconcert in de dorpskerk te Bathmen. Jan Achterkamp verwelkomde iedereen  met kerstklanken vanaf het carillon. Binnen speelde blazersensemble  Orpheus mooie kerstliederen. Het Ensemble Vocalis zong middeleeuwse en hedendaagse  Kerstliederen, Fokke Meima en Theo Tobé speelde  o.a werken van Carl Philipp Emanuel Bach en Fauré en men kon meezingen met bekende kerstliederen. Na afloop was er heerlijke Glühwein, koffie en thee en overheerlijke koekjes en chocolaatjes.


Prachtig concert Kurios Kwartet

kurios1

Wat een prachtig concert gisteren 27 november in de Dorpskerk te Bathmen. Het Kurios Kwartet speelde o.a een werk van de componist Willem Stoppelenberg. De componist was aanwezig en vertelde wat “Fin de Siecle” voor hem betekende. Op de foto rechts staat de heer Stoppelenberg.

Tijdens het komende concert van het Kurios Klarinet Kwartet op zondag 27 november zullen er opnames gemaakt worden door de bekende muziekzender “DE CONCERTZENDER”.concertzender_logo-svg

 


Ensemble Exicon

Eerst nog even inzingen. En daarna gaf Vocaal Ensemble Exicon een prachtig concert in een drukbezochte Dorpskerk Bathmen.

   exionfoto-1-ex


Britten Jeugd Strijkorkest

Het Britten Jeugd Orkest heeft meerdere malen een concert gegeven in de Dorpskerk te Bathmen. Op zondag 20 november heeft het Orkest een concert in de Synagoge van Deventer gegeven. De opbrengst van het concert komt ten goede van de Stichting Wonderkids Deventer.  www.wonderkidsweb.nl

britten-2